DE VITALITEITSCAFETARIA

MENTAAL IN BALANS

DE VITALITEITSCAFETARIA

MENTAAL IN BALANS

WORKSHOP

ZORG VOOR JEZELF EN ZORG VOOR EEN ANDER (OOK VOOR MANTELZORGERS)

FitzMe

Mensen die voor een ander zorgen kiezen er vaak niet vrijwillig voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Voor een medewerker betekent dit een flinke extra druk op zijn gezondheid en sociale leven. De biologische klok wordt verstoord, het energieniveau wordt vaak lager door slaapgebrek en het is lastig om afspraken te maken met gezin, vrienden en familie. Gezonde gewoontes zijn dan cruciaal om in balans te blijven.

Wanneer je voor een ander zorgt, dan is dat niet altijd een vrijwillige keuze: het overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Sommige mantelzorgers zorgen 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.
Maar je kunt en wilt lang niet altijd je werk naar de achtergrond schuiven. Waar ga je die extra tijd dan vandaan halen? Geen sociaal leven meer hebben of nooit meer ontspannen is geen gezonde oplossing. Welke strategieën zijn er om werk, gezin en mantelzorg te combineren? Dat leer je in deze workshop van 3,5 uur. Ook is er aandacht voor gezonde gewoontes die cruciaal zijn om in balans te blijven. Je leert hoe je je eet- en slaapgewoontes zo kunt aanpassen dat je geestelijk en lichamelijk zo fit mogelijk blijven. En natuurlijk ga je ook kijken welke oplossingen het beste bij je passen, zodat je ze meteen in praktijk kunt brengen.

 

Doel
In deze workshop leren mantelzorgers ook hoe ze hun eet- en slaapgewoontes zo kunnen aanpassen dat ze geestelijk en lichamelijk zo fit mogelijk blijven.

 

Resultaten van de workshop:
– Deelnemers worden zich bewust van de waarde van hun mantelzorgtaken;

– Deelnemers weten hoe ze fit kunnen blijven en hun veerkracht op peil kunnen houden en leren daar prioriteiten in stellen;

– Deelnemers leren hoe ze balans kunnen bewaren in al hun taken en rollen in het leven;

– Deelnemers kiezen een aandachtspunt waar ze direct mee aan de slag kunnen.

 

 

 

Doelgroep: Medewerkers VVT
Vorm: Workshop
Duur: 90 minuten
Locatie: Online / offline
Open inschrijving en groep (min 10, max 20 personen)
Kosten p.p € 65,-
per groep 
€ 650,-
Website www.fitzcompany.nl

*per 01/12 is de ESF-subsidieperiode verlopen. De genoemde prijzen hierboven blijven gehanteerd. Afname van workshops en trainingen is nog steeds mogelijk, echter zonder subsidiekorting.

Contactpersoon
Nathalie Gertsen
nathalie@fitzme.nl
06 – 51 72 48 29

Contact

070-7544 502
info@zorgscala.nl

Adres
Laan van Vredenoord 1
2289 DA Rijswijk

Postadres

Postbus 1005
2280 CA Rijswijk

Privacyverklaring

© Copyright 2020 Zorgscala
Powered by Sport Heroes