Selecteer een pagina

DE VITALITEITSCAFETARIA

FYSIEK IN BALANS

DE VITALITEITSCAFETARIA

FYSIEK IN BALANS

DE VITALITEITSCAFETARIA

Sterk in je werk door leren en ontwikkelen

TRAINING

GOED VOORBEREID STOPPEN MET ROKEN

Sportief Besteed Groep

Roken is niet goed voor je. Je conditie wordt slechter, je huid ziet er minder gezond uit, het stinkt en het kost erg veel geld. Stoppen met roken klinkt dan ook als de beste oplossing. Maar gaat dat je wel lukken? Waarom is stoppen met roken toch zo moeilijk? Hoe stop je met roken en wat helpt je erbij? En als je gestopt bent, hoe ga je het dan volhouden? Vragen waar je als roker mee worstelt.

Stoppen met roken is niet makkelijk. Je gaat de uitdaging aan om onafhankelijk te worden van nicotine. En je zet de stap om rookgewoontes te vervangen door andere gewoontes, die beter werken voor je. Wat heb je daarvoor nodig? Je moet weten wat je kan verwachten bij het ontwennen. En vooral moet je weten hoe je een hardnekkige gewoonte doorbreekt. In deze training krijg je de basisgereedschappen aangereikt, zodat je je stoppoging met meer vertrouwen start.


Doel

In de training worden deelnemers voorbereid op het daadwerkelijk stoppen met roken. Ze leren hoe de verslaving aan tabak werkt en hoe ze deze verslaving de baas kunnen worden. Ze worden zich bewust van hun eigen rookpatroon en de automatische koppelingen die ze maken. Stoppen met roken wordt daarbij niet als een losstaand onderwerp benaderd, maar als een stap richting het leven dat je wilt. Dat betekent dat het niet zo zwart/wit is: je rookt of je rookt niet. Het gaat er ook om of je steeds betere keuzes maakt, of je goed voor jezelf zorgt.
Er wordt gekeken naar verschillende manieren van stoppen en de ondersteuning die bij deelnemers past. Iedereen stelt een eigen plan op en prikt een persoonlijke stopdatum. Er wordt aandacht besteed aan het omgaan met verleidingen en het aanpassen van gedrag en het volhouden hiervan. Deelnemers gaan daadwerkelijk aan de slag met stoppen met roken.


Resultaten
– Deelnemers weten wat de mechanismes zijn die het roken in stand houden;

– Deelnemers weten op welke manier(en) ze hun rookgewoonte kunnen aanpakken;

– Deelnemers hebben duidelijk wat hun drijfveer om te stoppen is; ze weten waar ze het voor doen en wat voor toekomst ze willen;

– Deelnemers hebben een eigen plan waarmee ze gaan stoppen met roken en weten wat ze moeten doen als ze bij een terugval.

Doelgroep: Medewerkers VVT
Vorm: Training
Duur: 2x 1,5 uur of 3,5 uur
Locatie: Offline / online
Open inschrijving en groep (min 6, max 15 personen)
Kosten p.p € 175,-
per groep € 1.050,-
Website www.fitzcompany.nl

 

*per 01/12 is de ESF-subsidieperiode verlopen. De genoemde prijzen hierboven blijven gehanteerd. Afname van workshops en trainingen is nog steeds mogelijk, echter zonder subsidiekorting.

Contactpersoon
Nathalie Gertsen
Nathalie@fitzme.nl
06 – 51 72 48 29

Contact

06 20 36 32 88
marcel@zw-connect.nl

Adres
Laan van Vredenoord 1
2289 DA Rijswijk

Postadres

Postbus 1005
2280 CA Rijswijk

Privacyverklaring

© Copyright 2020 Zorgscala
Powered by Sport Heroes