Selecteer een pagina

DE VITALITEITSCAFETARIA

FYSIEK IN BALANS

DE VITALITEITSCAFETARIA

FYSIEK IN BALANS

DE VITALITEITSCAFETARIA

Sterk in je werk door leren en ontwikkelen

TRAINING

FIT DOOR DE OVERGANG

FitzMe

De overgang is een proces bij vrouwen dat geleidelijk plaatsvindt tussen de leeftijd van ongeveer 39 en 55 jaar. In die periode gebeurt er veel. Biologisch gezien verwacht het lichaam dat we kunnen ‘afbouwen’, dus het vertraagt de stofwisseling en stuurt erop aan dat we stil gaan zitten. Ooit was dit heel belangrijk voor het overleven van de mensheid: het voedsel moest beschikbaar zijn voor de jonge generaties, zodat die konden overleven en weer nieuwe nakomelingen konden verzorgen. Iedereen van 35+ was in zijn laatste fase gekomen.

Hoe anders is dat tegenwoordig! Tussen de 35 en 55 beleven vrouwen vaak de ‘piek’ van hun leven. Ze hebben kinderen, willen een zinvolle bijdrage leveren op hun werk en een goed sociaal, relationeel en familieleven hebben. Ze verwachten van zichzelf dat ze ‘jong zijn’ en zich als zodanig gedragen. Ook in de maatschappij ervaren ze die verwachting. De ontwikkelingen in lichaam en geest lopen in zekere zin uit elkaar: het lichaam vertraagt en de geest gaat op volle kracht door. Terwijl het lichaam eigenlijk extra zorg en aandacht nodig heeft, is de energie daarvoor vaak niet aanwezig door de hoge mentale druk.

In de overgang kan dit op verschillende manieren tot uiting komen. Door de veranderingen in het hormoonsysteem kan de vrouw anders gaan reageren op bepaalde situaties, wellicht prikkelbaarder of emotioneler. Zo kent ze zichzelf niet. En intussen verandert haar lichaam: een combinatie van minder bewegen, minder verbranden en hetzelfde blijven eten, zorgt voor gewichtstoename. Zeker als er ook sprake is van een vrij hoog (chronisch) stressniveau. Veel vrouwen hebben ook een periode dat ze slechter slapen in de overgang. Daardoor neemt de prikkelbaarheid, de verminderde conditie en de vetopslag verder toe. Een gevolg van dit alles kan zijn dat een vrouw de veranderingen bij zichzelf niet kan bijbenen of zelfs afkeurt. En zo minder veerkrachtig wordt.


Doel

In deze training ‘Fit door de overgang’, die geschikt is voor vrouwen van ca. 39 tot 55 jaar, worden de ontwikkelingen toegelicht. De herkenning die hierbij optreedt, zorgt vaak voor de eerste ademruimte en afname van stress. Daarnaast gaan de deelneemsters aan de slag met hun eigen energiemanagement en krijgen ze tips en tricks op het gebied van voeding en ontspanning. Hierdoor kunnen ze gerichte keuzes maken over hun zelfzorg en meer grip houden op hun geestelijke en lichamelijke veerkracht.

Resultaten
Deelnemers kunnen ze gerichte keuzes maken over hun zelfzorg en meer grip houden op hun geestelijke en lichamelijke veerkracht.

Doelgroep: Medewerkers VVT
Vorm: Training
Duur: 2x 1,5 uur of 3,5 uur
Locatie: Offline / online
Open inschrijving en groep (min 6, max 15 personen)
Kosten p.p € 175,-
per groep € 1.050,-
Website www.fitzcompany.nl

 

*per 01/12 is de ESF-subsidieperiode verlopen. De genoemde prijzen hierboven blijven gehanteerd. Afname van workshops en trainingen is nog steeds mogelijk, echter zonder subsidiekorting.

Contactpersoon
Nathalie Gertsen
Nathalie@fitzme.nl
06 – 51 72 48 29

Contact

06 20 36 32 88
marcel@zw-connect.nl

Adres
Laan van Vredenoord 1
2289 DA Rijswijk

Postadres

Postbus 1005
2280 CA Rijswijk

Privacyverklaring

© Copyright 2020 Zorgscala
Powered by Sport Heroes