Selecteer een pagina

DE VITALITEITSCAFETARIA

DUURZAAM IN GESPREK

DE VITALITEITSCAFETARIA

DUURZAAM IN GESPREK

DE VITALITEITSCAFETARIA

Sterk in je werk door leren en ontwikkelen

TRAINING

IN GESPREK OVER VITALITEIT

FitzMe

Een medewerker die uitvalt, veroorzaakt niet alleen kosten voor de werkgever, maar verhoogt ook de druk op het team en de leidinggevende. Medewerkers met klachten zijn vaak minder productief en de duurzame inzetbaarheid komt onder druk te staan. Bovendien neemt ook vaak het gevoel van ‘goed bijdragen’ bij de medewerker zelf af. Alle reden om uitval te verminderen of zelfs te voorkómen. Een leidinggevende heeft daar een belangrijke rol in. Enerzijds door op tijd de signalen te herkennen dat een medewerker lichamelijk en/of geestelijk niet fit is. En anderzijds door daar ook over te spreken met de medewerker en/of aandacht aan inzetbaarheid te besteden binnen het team.

Doel
Welke woorden kun je gebruiken om de kans op een open gesprek te vergroten? Hoe vraag je goed door op geestelijke en/of lichamelijke knelpunten? Hoe help je een medewerker om zijn zelfmanagement te versterken en verwijs je ook op tijd naar professionele ondersteuning? En hoe houd je de rolverdeling tussen medewerker, leidinggevende, team en organisatie helder? De gespreksvaardigheden worden uiteraard actief getraind. Hiervoor maken we gebruik van eigen casuïstiek van de organisatie. De proactieve gespreksvoering zal zich niet primair richten op verzuimgesprekken maar juist op de gesprekken die je ‘aan de voorkant’ wil voeren om verzuim, daar waar mogelijk, voor te zijn. We starten met een interactieve plenaire sessie over vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en eigen regie over loopbaan en vitaliteit. Vervolgens wordt een kader voor gespreksvoering aangereikt dat tijdens het oefenen kan worden gebruikt voor de feedback.

Resultaten van de workshop:
– LG beheersen heop een goede manier bespreekbaar maken van vitaliteit

– LG vergroten gesprekstechnieken

– LG signaleren geestelijke en/ of lichamelijke knelpunten of signalen

Doelgroep: Leidinggevenden
Vorm: Training
Duur: 2x 1,5 uur of 3,5 uur
Locatie: Offline / Online
Open inschrijving en groep  
Kosten p.p. € 200,-
per groep € 1.250,-
Website fitzcompany.nl

*per 01/12 is de ESF-subsidieperiode verlopen. De genoemde prijzen hierboven blijven gehanteerd. Afname van workshops en trainingen is nog steeds mogelijk, echter zonder subsidiekorting.

Contactpersoon
Nathalie Gertsen
Nathalie@fitzme.nl
06 – 51 72 48 29

Contact

06 20 36 32 88
marcel@zw-connect.nl

Adres
Laan van Vredenoord 1
2289 DA Rijswijk

Postadres

Postbus 1005
2280 CA Rijswijk

Privacyverklaring

© Copyright 2020 Zorgscala
Powered by Sport Heroes